EPDM verlijmen op dakisolatie

Bij het renoveren van een dak, wordt vaak gebruik gemaakt van dakisolatieplaten. EPDM verlijmen op dakisolatie kan, echter niet op alle dakisolatie. Isolatie dient minimaal van cachering voorzien te zijn, dit om het “wegsmelten” van de isolatie te voorkomen. Helaas is niet elke dakisolatie met cachering is geschikt.

Cachering is een dunne laag materiaal, waarmee een ander materiaal wordt bedekt. Het materiaal van de cachering is afhankelijk van het onderliggende materiaal.

EPDM Totaal staat voor kwaliteit en degelijkheid. Wij bieden dan ook enkel A-kwaliteit producten aan die geheel op elkaar afgestemd zijn om zo een perfect dak te maken, zodat men jaren lang plezier van het dak kan hebben.

Eisen dakisolatieplaten

Zoals boven beschreven is niet elke dakisolatie met cachering geschikt om onze EPDM te verlijmen. Verschillende fabrikanten van isolatieplaten hebben verschillende productie processen. Om kwaliteit van onze zijde te kunnen garanderen stellen wij eisen aan de isolatieplaten. Zo dient de cachering volvlaks verlijmd te zijn met de isolatie. Dit wil zeggen, dat de cachering geheel verlijmd is aan de isolatieplaat. Hierdoor ontstaat een goede hechting tussen beide materialen.

BossCover Spraybond lijm

Vele EPDM lijm soorten zijn voorzien van oplosmiddelen. De BossCover lijm bevat geen toxische stoffen hierdoor kan op bijna elke ondergrond verlijmd worden. Om het voor u makkelijker te maken een goede isolatieplaat te kiezen waarop EPDM verlijmd kan worden hebben wij een overzicht opgesteld.

Isolatie cachering

Indien u kiest voor een van bovenstaande isolatieplaten met cachering in combinatie met onze BossCover lijm, zijn uitvoering getest. U hoeft zich dan ook geen zorgen te maken en kan de EPDM dakfolie zonder problemen verlijmen op de isolatie.

Lees ook:

Getagd met , , ,
5 reacties op “EPDM verlijmen op dakisolatie
 1. Harry Nieuwenhuys schreef:

  L.S.,

  Eeen vraagje nav uw lijmwijzer:
  Kan ik EPDM verlijmen op PIR isolatie afschot plaat van Kingspan Terma TT 46 FM met aluminium cachering?

  Alvast dank,
  Harry Nieuwenhuys

 2. Antoine reekers schreef:

  Vraagje zijn onderstaande pir platen ook geschikt voor een epdm platdak ??

  De platen zijn aan beide zijden bekleed met Kraft aluminium complex en rondom voorzien van tand en groef. ( buitenzijde kraft papier en binnenzijde ALU folie )

 3. Harald vd akker schreef:

  Kan epdm verfijnd worden op een aluminium pir plaat

 4. Mark schreef:

  Hoi, ik heb een schuurtje met puntdak. Belegd met shingels. Nu slaat vocht door aan binnenzijde. Ik wil EPDM toepassen. Wat is handig? Shingels vervangen door EPDM. Of nieuw overdak plaatsen op raggels en shingels laten zitten met multiplex plaat en dit bekleden met EPDM?
  Bij voorbaat dank.

 5. pieter schreef:

  Ik heb een schuur gemaakt met EPDM direct op underlayment gelijmd.
  Niet zo slim want nu heb ik condensatie aan de onderkant van de underlayment. (maar internet stond vol met dit soort daken…)
  Ik wil nu bovenop het dak isolatie aanbrengen.
  Kan ik op de bestaande EPDM folie isolatieplaten lijmen en daaroverheen een nieuwe EPDM folie?
  Dan heb ik dus geen dampremmende laag, maar dan zit de isolatie opgesloten tussen 2 water en dampdichte lagen.
  Kan dit?
  Alvast bedankt voor de hulp.
  mvg.
  pieter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

17 + zes =