EPDM als loodvervanger

Alphaflex EPDM Loodvervanger

Alphaflex EPDM Loodvervanger

Lood is een zacht, buigzaam en kneedbaar donker-blauw-grijs metaal. Sinds eeuwen word lood gebruikt, omdat het wijdverspreid op aarde voorkomt en eenvoudig kan worden bewerkt. Doordat lood eenvoudig te bewerken is, wordt het veel in de bouw toegepast bij daken. Helaas is lood schadelijk voor het milleu en giftig voor de mens, daarom maakt men tegenwoordig gebruik van alternatieven. EPDM blijkt een goed alternatief te zijn.

EPDM als loodvervanger

De eigenschappen van EPDM komen dicht in de buurt bij die van lood, zo is men dan ook op het idee gekomen om te  EPDM als loodvervanger in te zetten. EPDM Totaal heeft 2 varianten van de EPDM loodvervanger in het assortiment zitten. Namelijk Alphaflex basic en Alphaflex wave. Beide bestaan uit een EPDM compound voorzien van strekmetaal.

EPDM Totaal kiest voor deze oplossing omdat beide varianten  zeer eenvoudig en snel aan te brengen zijn zonder speciale hulpmiddelen of gereedschappen. Daarnaast zijn er nog enkele andere voordelen.

Voordelen  van EPDM als loodvervanger

Voordelen van EPDM als loodvervanger

  • Lange levenduur: Door de hoge uv-bestendigheid van de EPDM heeft het een zeer hoge weerstand tegen UV- en Ozonstraling. Het materiaal scheurt niet en is niet verouderingsgevoelig. Door de uitgebalanceerde samenstelling heeft het een zeer lange levensduur.
  • Eenvoudige bevestiging: AlphaFlex Wave is volledig zelfklevend en kan zo in zijn geheel gekleefd worden op de ondergrond. De wind krijgt daardoor geen kans.
  • Eenvoudige bewerking: Beide loodvervangers zijn zeer flexibel en blijvend vervormbaar en licht van gewicht. De loodvervangers zijn afhankelijk van uitvoering verkrijgbaar in lengtes van 5 of 10 meter.
  • Lichtgewicht: Loodvervangers wegen vele malen minder dan lood.
  • Milieuvriendelijk: De EPDM compound met het strekmetaal is na gebruik volledig recyclebaar.
  • Diefstal gevoelig: Het materiaal is, in tegenstelling tot lood, niet diefstalgevoelig

Loodvervangers

AlphaFlex Basic

AlphaFlex Basic is een standaard EPDM loodvervanger die uitstekend toepasbaar is in gevels, onder kozijnen en langs dakkapellen. Deze is verkrijgbaar op rollen met een lengte van 10 meter.

De rollen Alphaflex Basic zijn beschikbaar in breedtes van 15 cm tot 60 cm, oplopend met stappen van 5 cm.

AlphaFlex Wave

AlphaFlex Wave is zelfklevend en speciaal ontwikkeld loodvervanger voor een perfecte aansluitingen op pannendaken, waarbij een hoogteverschil van wel 30% te overbruggen is. AlphaFlex Wave is verkrijgbaar op rollen van 5 meter lengte. Deze uitvoering is uitsluitend verkrijgbaar in een breedte van 30 cm.

Uitgebreide productspecificaties en toepassingen van de loodvervanger zijn hier te downloaden:

Indien u nog vragen heeft over de EPDM loodvervanger, neem dan contact met ons op of laat hier uw bevindingen achter over dit product

Lees ook:

Getagd met ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

een × een =